ENERJİ NAKİL HATTI YATIRIMI İÇİN KAMULAŞTIRMA KARARI ALINDI

ENERJİ NAKİL HATTI YATIRIMI İÇİN  KAMULAŞTIRMA KARARI ALINDI

Pamukkale Saruhanlı Mahallesi, Acıpayam Alaattin ve Yassıhöyük Mahallesi, Serinhisar Cumhuriyet ve Pınarcık Mahallesi ile Tavas Sarıabat Mahallesi'nde enerji nakil hatlarının yapımı nedeniyle acele kamulaştırma kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karar ile yürürlüğe giren acele kamulaştırma kararında somut adımlar atılmaya başlandı.

Resmi Gazetede 12 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan acele kamulaştırma kararları ile Denizli'nin aralarında bulunduğu 13 ildeki taşınmazların GES elektrik üretim tesisi yapımı, atık su arıtma tesisleri, karayolu denetim istasyonları yapımı ve transformatör merkezi saha projesi ile enerji nakil hatlarının yapımı gibi hizmetler adına 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. maddesi gereğince acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Buna göre Pamukkale Saruhanlı Mahallesi, Acıpayam Alaattin ve Yassıhöyük Mahallesi, Serinhisar Cumhuriyet ve Pınarcık Mahallesi ve Tavas Sarıabat Mahallesi'nde enerji nakil hatları için acele kamulaştırma yapılacak. Acıpayam Alaattin Mahallesi'nden başlayacak enerji nakil hattı Yassıhöyük ile Serinhisar Şair Eşref Mahallesi'ne takiben Pınarcık ve Cankurtaran Mahallesi'ne kadar devam edecek ve Tavas Sarıabat Mahallesi'nde son bulacak. 

Denizli'de yeni enerji nakil hatlarının oluşturulması için trafo ve direklerin kurulacağı 5.451 metrekare alanda acele kamulaştırmaya gidilecek. Ayrıca hattın geçtiği 455.431 metrekare alan için irtifak (kullanım hakkı) kamulaştırılması yapılacak. Alınan bilgiye göre güzergâhta gösterilen enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla söz konusu güzergâhta bulunan taşınmazlarda elektrik dağıtım tesisi yerlerinin mülkiyet, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacağı belirtildi. Bu projeye ek olarak Merkezefendi 'nin Göveçlik Mahallesi'nden başlayan Yeşildere ve Sarayköy'ün Altıntepe Mahallesi'ne uzanan ikinci bir hat için 1.914 metrekare alanının acele kamulaştırma işlemi ile 96.100 metrekare alanında da irtifak kamulaştırılmasına gidileceği belirtildi.


Haber Kaynak : Haber Merkezi

  • Pazartesi 27 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 24.9 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı