SERİNHİSAR MHP'DEN KARABEKİR'E ANLAMLI HEDİYE

SERİNHİSAR MHP

Denizli Büyükşehir Belediyesi Milli Mücadele'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İstiklal Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir'i ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Milli Mücadelenin 100. Yıldönümü Anısına Kazım Karabekir Paşa'nın Milli Mücadele Hatıraları” adlı programa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Milli Mücadele Kahramanı Kazım Karabekir'in biyografisini davetlilere aktarmasının ardından Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, babasının hayatı ve milli mücadele dönemini fotoğraf ve anılarla Denizlililere aktardı. 


Konferansa katılan MHP Serinhisar İlçe Başkanı Yılmaz Güç, Başkan Yardımcısı Hidayet Akın ve MHP Serinhisar İlçe Başkanlığı Baş Danışmanı Feridun Öztürk tarafından konferansın  sonunda Timsal Karabekir'e Türk Bayrağı ve Türkler için büyük anlam ifade eden ve Yatağanlı ustalar tarafından yapılan üzerinde “Timsal Karabekir” yazılı kılıç hediye edildi. Hediyeleri memnuniyetle alan Timsal Karabekir Serinhisar MHP ilçe Başkanlığına anlamlı hediyeler için teşekkür etti.


Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan  Serinhisar MHP İlçe Başkanı Yılmaz Güç, Kazım Karabekir Paşa'nın özellikle Kurtuluş savaşı dönemlerinde Türk Milletine büyük katkıları olan ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında emeği geçen kahramanlardan birisi olduğuna dikkat çekerek “Kazım Karabekir her yönü ile Türk Tarihine adını yazdırmış bir kahramandır. Bu nedenle kızı Timsal Karabekir'in vermiş olduğu konferansa katılarak kendisini dinledik. Bizi o günlere götürdü. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu ziyarete farklı bir anlam katarak Türkler için önemli olduğunu düşündüğümüz bağımsızlığımızın timsali bayrağımız ile güç ve fethi, kudreti, gücü simgeleyen Yatağanlı ustalarımızın ürettiği alın teri kılıç hediye ettik” dedi.

 

denizlidogruhaber.com



  • Pazar 34.4 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.6 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Salı 36.3 ° / 16.7 ° Güneşli