SERİNHİSAR'A MÜJDELERİMİZ VAR

SERİNHİSAR

Ak Parti Serinhisar İlçe Başkanı Cemal Kobaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile yapılan görüşme sonrası Serinhisar'a yapılan yatırımların hızlanmaya başladığını ifade etti.

2 hafta önce yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret ettiklerini hatırlatan Ak Parti İlçe Başkanı Cemal Kobaş, “Ziyaretimiz çok olumlu geçti. Serinhisar ile ilgili bazı taleplerde bulunduk ve Osman Başkanımızdan taleplerimize yönelik olumlu geri dönüşler almaya başladık” dedi.

 

DOĞALGAZ YAPIM ALANI GENİŞLETİLECEK
En büyük müjdenin doğalgaz ile ilgili olduğunu ifade eden Kobaş, “En büyük müjdemiz doğalgaz ile ilgili. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Enerya şirketinin ortaklarından biri. İlk talebimiz de bu yönde oldu. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talebi Osman Zolan vasıtasıyla Enerya şirketine aktardık. İlk etapta yeterli bütçelerinin olmadığını ifade ettiler ama Osman Başkan’ın ısrarıyla ek bütçe ayrılması konusunda mutabakata varıldı ve doğalgaz inşaat bölgesinin genişletilmesi kararı alındı. Enerya ekipleri yılbaşına kadar burada kalacaklar ve belirlenen bölgelerde çalışmalarına de-vam edecekler. Bir çok vatanda-şımız doğalgaz ile buluşmanın keyfini yaşayacak” dedi.

 

DOĞALGAZ HATTI ÇEKİLEN BÖLGELERE BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN TAŞ DÖŞENECEK 
Müjdelerin bununla sınırlı olmadığını söyleyen Cemal Kobaş, “Doğalgaz hattı geçen ana bölgelerin asfaltlaması dışında ara sokakların taş döşeme işini de Büyükşehir Belediyemiz üstleniyor. Bu konuda Serinhisar için büyük bir bütçe ayrıldı. Çok bekledik ama beklediğimize değecek. Yakında Serinhisar altyapısıyla, doğalgazıyla, asfaltıyla, taş döşemesiyle pırıl pırıl olacak” dedi.

 

ASFALTLAMA AĞUSTOS AYINDA BAŞLAYACAK
Bu konudaki ilk adımın elektrik hatları ile ilgili olduğunu söyleyen Kobaş, “Belediye Başkanımız Osman Zolan'dan özellikle asfaltlama yapılacak alanlarla ilgili tüm altyapı çalışmalarının bitirilmesi adına elektrik hatlarının da yer altına alınması konusunda yardımcı olmasını istemiştik. Sağolsun ADM elektrik dağıtım şirketi ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdi ve bu konuda da çalışmalar başladı. Hatları yer altında bulunmayan 100. Yıl Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, ve Kanarya Sokak'ta bulunan hatların yer altına alınması yaklaşık 1,5 ay sürecek. Bu sürenin kısaltılması ve asfalt çalışmalarının bir an önce başlaması adına görüşmelerimiz devam ediyor. 100. Yıl Bulvarı üzerindeki çalışmalar hemen hemen tamamlandı. Adnan Menderes Bulvarı'nda çalışmaların tamamlanması sonrası asfalt çalışmalarının başlamasını bekliyoruz” dedi.

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR
İlçede bulunan altyapı ekibinin de çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ifade eden Kobaş, “Bir aksilik olmazsa Temmuz ayı sonuna kadar altyapı çalışmaları tamamen son bulacak. Hafriyat ekipleri çalışmalarını bitirdi. Şu anda bağlantılar tamamlanıyor. 1 ay süresince bağlantı ve kontrol işlemleri yapılacak. İnşallah bir aksilik yaşanmaz ve altyapı çalışmaları nihayete erer” dedi.

 

YENİ SU KAYNAKLARI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Su kaynaklarının ilçemize aktarılması ve yeni kaynaklar için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ak Parti Serinhisar İlçe Başkanı Cemal Kobaş, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay vurulan sondajdan netice alınmıştı. Şimdi yeni bir bölgede daha sondaj çalışması başlayacak. Ayrıca birkaç mevcut hat üzerinde de boruların yenilenmesi ve depoya yönlendirilmesi adına çalışmalar başladı” dedi.

 

YENİ YATIRIMLAR İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Osman Zolan'dan Serinhisar için birkaç talepte daha bulunduklarını belirten Cemal Kobaş, “Bu taleplerimizle ilgili görüşmeler de devam ediyor. Çok yakında bu konuda da olumlu geri dönüşler olmasını bekliyoruz. Bu konu netleştiğinde de gerekli açıklamayı yapacağız. Serinhisarlı vatandaşlarımızın içi rahat olsun. İlçemiz hiçbir hizmetten mahrum kalmayacak hatta fazlasını alacak” dedi.

 

YENİ LEBLEBİCİLER SİTESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Şu anda 96 işyerinin bulunduğu Seyfullah Hacımüftüoğlu Leblebiciler Sitesi'nde işyerlerinin tamamının dolu olduğunu ifade eden Kobaş, “Yeni leblebi tavası açmak isteyenlerin taleplerini maalesef karşılayamıyoruz. Bununla alakalı yeni bir oluşuma gidildi ve kooperatif kurulma işlemleri tamamlandı. Şu anda kooperatif yönetimi tarafından üye sayısının netleş-tirilmesini bekliyoruz. Üye sayısı netleştikten sonra gerek ben ve Ak Parti İlçe Yönetim Kurulumuz gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu oluşumu istemediğimiz yeni kooperatife karşı çıktığımız iddiaları tamamen yalan ve uydurmadır. Bu konuyla ilgili bizim ağızımızdan duymadıktan sonra kimse dedikodulara itibar etmesin” dedi.

 

 



  • Pazar 20.1 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.1 ° / 6.9 ° false
  • Salı 22.1 ° / 9.8 ° Güneşli