ALİ FUAT ATİK, “YEREL BASININ YANINDAYIZ”

ALİ FUAT ATİK, “YEREL BASININ YANINDAYIZ”

Serinhisar'ın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Beydemir, Yazı İşleri Müdürü Serkan Beydemir, Köşe Yazarımız Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaşar Öztürk, Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile buluştu.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette yerel basının sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. 9 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Denizli'ye atanan ve 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi dolayısıyla Koordinatör Vali olarak Hatay'da görev yapan Ali Fuat Atik, boynunda taşıdığı serum şişesi ile gündeme gelmiş, rahatsız olmasına rağmen canla başla görevini tamamlamasıyla tanınmıştı. 

Valilik makamında yapılan toplantıda yerel basının, resmi ilanların yayımı ile ayakta kalmaya çalıştığını belirten Serinhisar'ın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Beydemir “Bugünün şartlarına göre gelirlerimizde ciddi oranda düşme söz konusudur” dedi ve yaşanan sıkıntıları şöyle dile getirdi; “Basın İlan Kurumunun almış olduğu kararla Nisan ayı başlangıcından bu yana haftada bir yayınlanan gazetemizin yayın adedi haftada iki olarak güncellendi. Bunun yanında sayfa sayımız da arttırıldı. Bu da maliyete yansıdı ancak ilan gelirlerimiz bir o kadar da düştü. Bu koşullar altında yayın hayatımızı devam ettirememek gibi bir durum söz konusudur” dedi. 

Kurumların yasalar çerçevesinde kendine özgü bir çalışma sistemi olduğunu belirten Denizli Valisi Ali Fuat Atik, “Ancak bazı hususların yeniden gözden geçirilmesi ve gazete neşreden ilçelerin özelliklerinin göz önüne alınmasının doğru olacağını düşünüyorum. Serinhisar 14 bin nüfusa sahip küçük bir ilçe. Adliyesi, Ziraat Odası, Ticaret Odası vb. gibi kurumlardan mahrum bir yerleşim birimi. Yerel basın, Türkiye'nin gözbebeği olan küçük kuruluşlardır ancak vazifeleri bir o kadar da büyüktür. İdari kuruluşlar ile vatandaşların arasında köprü vazifesi gören, sesini duyuramayan kişilerin sesi ve nefesi olma adına gece gündüz çalışan, gayret eden, yerel basını ayakta tutmak devletin de asli görevleri arasında olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda gerek şahsım gerekse Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü vasıtasıyla ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimleri hızlandırmak suretiyle sorunların çözülmesi adına bir çalışma başlatacağız. Gönlünüz rahat olsun. Devlet, bizleri kurum ve kuruluşların, toplumun ve halkın sorunlarını çözmek adına bu görevlere getiriyor” dedi.



Anahtar Kelimeler: “YEREL BASININ YANINDAYIZ”
  • Pazartesi 27 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 24.9 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı